Despre mine

Diana MORARU

Psiholog Clinician/Psihoterapeut Psihanalitic

În rândurile de mai jos, puteți găsi câteva lucruri despre mine:

Sunt Psiholog Clinician și Psihoterapeut de orientare psihanalitică. Specializările mele profesionale și experiența clinică dobândite pe parcursul ultimilor 15 ani de activitate își au fundamentele în domenii precum psihanaliza relațională, psihoterapia psihanalitică de cuplu și familie, psiho-sexualitate și psihoterapie psihodramatică de grup.

În prezent, îmi aprofundez studiile de specialitate in cadrul:

  • Institutului Internațional de Psihoterapie IPI – SUA (International Psychotherapy Institute- theipi.org) în cadrul programului de formare on-line în psihoterapie psihanalitică de cuplu (Psychoanalytic Couple Therapy Program), avându-i drept coordonatori, cu o vastă experiență în domeniu, pe psihanaliștii David Scharff și Carla Trusty – Smith.

Programul se fundamentează atât pe teoriile și conceptele psihanalizei relaționale și intersubiective elaborate de psihanaliștii Institutului Internațional de Psihoterapie IPI – SUA , cât și pe tehnici și metode de cercetare dezvoltate în cadrul Centrului de Relații de Cuplu și Familie de la Tavistock – Londra, UK.

Alte detalii referitoare la background-ul meu profesional se pot regăsi mai jos.

Psihoterapeut Psihanalitic specializat în:

  • Psihologie clinică;
  • Psihanaliză relațională;
  • Psihoterapie psihanalitică de cuplu;
  • Psihoterapie de grup: psihodramă clasică.

Membru al Colegiului Psihologilor din Romania     Logo CPR

Membru al Asociației Internaționale de Psihoterapie si Psihanaliză Relatională (IARPP)logo IARPP

Educație, cursuri de formare și specializări:

2015 – 2018: Formare în Psihanaliză Relațională –Asociația pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice INSIGHT; formatori: Prof. Univ. Dr. Vasile Dem. Zamfirescu, Prof. Simona Reghintovschi.

2008 – 2012: Formare în Psihoterapie Psihanalitică de Cuplu, Asociația Română de Psihanaliză de Cuplu și Familie în colaborare cu Societatea Franceză de Terapie Psihanalitică a Familiei din Franta (SFTFP). Formatori: DR.Psih. ROSA Jaitin – Franta, Universitatea Paris V; Psih. Stefania Nita.

2008 – 2012: Formare în Psihoterapie de grup – Psihodramă Clasică  Moreniană – Asociația Română de Psihodramă Clasică . Formator Psih. Psihoterapeut Radu Vulcu.

2007 – 2008: Formare în Consiliere psihologică psihodinamică în cadrul Asociației de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică Bucuresti – A.C.P.P.B. ; Formator: Corneliu Irimia.

2007 – 2008: Formare în Terapie Psihanalitică de Familie – Centrul de Psihologie de Actiune și Psihoterapie în colaborare cu SFTFP : Societatea Franceză de Terapie Psihanalitică a Familiei; Formator: Dr.Psih. Rosa Jaitin – Franta, Univ. Paris V.

2003 – 2008: Universitatea Bucuresti – Facultatea de Psihologie și Stiintele Educatiei, Specializarea Psihologie.

2008: Franta, Marseille, Participarea la Platforma Euro-Mediterana non-guvernamentală “Euromed Civil Forum 2008”, în Franta Marseille, tematica “Moving and Living Together in the Euromed Space”.

2007: Trainer/Formator acreditat de CNFPA („Formare de Formatori” T.O.T), training susținut de către Asociația de Consiliere Psihologică din Bucuresti – A.C.P.B. în parteneriat cu Fundația Internațională pentru Copil și Familie (F.I.C.F.).

2006: Manager de Proiect – recunoaștere Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale;

2005: Formare în Teste Proiective – Rorschach în cadrul Centrului de Psihologie de Acțiune și Psihoterapie București.

Experienţa profesională

2008 – prezent : Cabinet Individual de Psihologie – evaluare psihologică, psihoterapie Psihanalitică de cuplu și familie, psihoterapie Psihodramatică de grup (practică privată).

2019: Colaborare Editura TREI – Traducere de carte „Tulburări ale Sinelui”, Marshall L. Silverstein.

2008 – 2010: Manager de Proiect – domeniul ONG: sănătate mintală în cadrul Organizației pentru copii și adulți cu nevoi speciale, Filiala Bucuresti, privind educația și incluziunea socială a persoanelor cu tulburări psihice, consiliere individuală și familială, incluziunea în câmpul muncii a acestora.

2007 – 2008: Colaborator Proiecte – Asociația RENINCO Romania – Rețeaua Națională  de Informare și Cooperare pentru Integrarea în Comunitate a Copiilor cu Cerinte Educative Speciale. Implicarea în cadrul Asociației RENINCO în dezvoltarea și rularea unui program de proiecte privind autismul și dizabilitățile intelectuale.

2005 – 2006: Experiență de lucru în domeniul sănătății mintale în Marea Britanie: Bursa finanțată de Comisia Europeană, Departamentul de Proiect pentru Tineret, Youth în Action. Evs – Serviciul De Voluntariat European – în cadrul organizatiei non-guvernamentale „Options for life”; Birmingham, UK.- Organizatie Umbrela – în domeniul sănătății mintale cu beneficiari cu dizabilități de invățare și tulburări psihice; desfașurarea serviciilor în cadrul centrelor sociale, având ca obiectiv principal sprijinirea și consilierea persoanelor cu dizabilități mintale asociate precum și integrarea acestora în societate.

2004- 2005: Practicant terapie de recuperare și educare a copiilor cu autism și nevoi speciale – ONG C.I.D. – „Copiii în Dificultate”, Bucuresti.

2003 – 2005, 2006 – 2007: Specialist Terapie Comportamentală Aplicată: terapie comportamentală aplicată de recuperare pentru copiii cu autism și ADHD. Traininguri de formare profesională susținute de consultanți specialiști din Marea Britanie.
Formatori: Consultant specialist Julie Morris – UK Young Autism Project; Consultant specialist ABA Annika Radia; UK YOUNG AUTISM PROJECT, FAO.

Alte servicii de practică și voluntariat:

  • Stagiu de practică în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”:
  • Serviciul De Voluntariat – ONG Salvati Copiii, Bucuresti – proiect: „Educația sexuală în școli și licee”:
  • Serviciul De Voluntariat – ONG Centrul Social Estuar , Bucuresti:
  • Serviciul De Voluntariat – ONG Chance for Life, Bucuresti – participarea în cadrul proiectului „Tabăra Viața” pentru copiii supradotați.